Ziek zijn komt nooit goed uit

Het moment dat je ziek wordt en je hele planning in de soep loopt. Je had al een achterstand, maar nu wordt die nog groter. Help!  

Er is nooit een goed moment om ziek te zijn. Ik ken ook veel mensen die tijdens hun vakantie ziek worden omdat ze continu doorrennen en tijdens de vakantie eindelijk hun rust pakken. Dan komt ineens alles eruit. Geen planning die in de war geschopt wordt, maar wel de kostbare tijd voor jezelf en met je geliefden.

Iedereen wordt weleens ziek 

Hoe graag we ook zouden willen dat we nooit ziek worden, (bijna) iedereen wordt weleens ziek. Of het nu om een verkoudheid gaat, een griepje of oververmoeidheid. De ernstigere zaken laat ik even buiten beschouwing. Maar hoe zorg je er nu voor dat een paar dagen ziek zijn, niet meteen een enorme achterstand oplevert?  

1. Stel de juiste prioriteiten 

Door je continu bewust te zijn van je prioriteiten en je planning daarop aan te passen, zul je meer rust ervaren. Het hele jaar door. Je bent bij met je planning en zonder achterstand heb je simpelweg minder stress als je ziek bent. Daarbij komt dat je minder achterstand opbouwt omdat je niet je hele week volgepropt hebt.  

2. Zorg voor voldoende rust, het hele jaar door

Plan je ontspanningsmomenten in en zorg dat je deze afspraken met jezelf net zo goed nakomt als afspraken met anderen. Door meer rust en ontspanning in te bouwen, zul je minder snel ziek worden, meer genieten en je bent creatiever, scherper en productiever op de momenten dat je aan het werk bent. Ik zeg win, win, win!  

Echt doen hoor. Het ziekteseizoen is alweer begonnen. Veel succes de komende maanden. 

Wil je graag wat ondersteuning bij het maken van zo’n flexibele planning? Neem dan contact met me op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen zodat jij als ondernemer vanuit rust je doelen kan halen én meer tijd vrij hebt voor je geliefden en jezelf? Meld je dan nu aan voor de inspiratiemails.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019

WhatsApp chat