Rust is zonde van de tijd

We staan steeds meer “aan”, zijn continu bereikbaar. We zijn continu bezig: in de auto voeren we nog even snel een gesprek, in de trein lezen we vast onze mail. Rust is zonde van de tijd, wordt nu gedacht.

Lunchen aan je bureau? Niet doen!

Hoeveel mensen ken je die tijdens het werken een broodje eten? Die niet meer de moeite nemen om even van hun plek te gaan? En dat terwijl juist de pauzes zo belangrijk zijn. We nemen er de tijd niet meer voor om onszelf los te koppelen van het werk. We verwachten van onszelf en ons lichaam dat we gewoon door kunnen knallen de hele dag. Als jij ook zo iemand ben, begin dan eens met kleine stapjes. ALS je al aan je bureau eet, vergrendel dan in ieder geval even je scherm. Wees je bewust van wat je eet.

Ons lichaam is als een machine

Wat er allemaal in ons lichaam gebeurt is verwonderlijk. Ik heb daar verder weinig verstand van, maar weet wel dat we ons lijf wat dankbaarder mogen zijn voor het harde werk dag en nacht. En zo zijn er ook machines die dag en nacht doordraaien. Maar zo’n machine heeft ook af en toe onderhoud nodig, moet even uit staan om af te koelen of moet even bijgevuld worden. Waarom doen we dat dan zo weinig voor ons eigen lichaam, de belangrijkste ”machine” die we hebben.

Wat heb jij nodig om de week door te komen

Gebruik zondagavond als moment om de komende week te bekijken. Wat heb je allemaal op de planning staan en wat heb jij aan rust nodig om te zorgen dat je die week goed doorkomt. In plaats van te kijken naar wat je aan tijd over hebt om te rusten, bekijk je wat jij nodig hebt om goed te blijven functioneren. Past dat wat jij nodig hebt niet in je week? Bekijk dan wat je kunt schrappen of anders kunt doen. Je zult versteld staan hoeveel productiever en scherper je bent door wat rust in te bouwen.

Wil jij eens weten hoe jij in jouw leven wat meer balans kunt creëren zodat je relaxter in je vel zit én productiever bent? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek van 30 minuten bespreken we jouw grootste valkuil, krijg je een direct toepasbare tip en bespreken we waar en hoe jij nog meer winst kunt behalen.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019

Wil jij mijn ondernemers- en productiviteitstips ontvangen?