Druk zijn is makkelijk

Iedereen heeft het druk tegenwoordig. Druk met werk, druk met familie, vrienden, hobby, social media enzovoort. Maar hoe druk heb je het nu echt?  

Je hebt heel veel te doen. Veel te doen hebben veroorzaakt alleen niet het gevoel van drukte. Het gevoel van geleefd worden. Het woord zegt het al een beetje… Drukte wordt veroorzaakt door de druk die je voelt wanneer je ziet wat je allemaal ‘’moet’’. En wanneer je iets moet, dan is het vaak van buitenaf opgelegd.  

Je reageert op uitnodigingen van anderen, verzoeken van anderen, wordt geleefd door wat anderen van je vragen. Je leeft reactief. En dat is makkelijk. Je kunt anderen de schuld geven van jouw hoge (werk)druk en je hoeft er zelf niet over na te denken wat je gaat doen, want het is allemaal al ingevuld.

Gevolgen van de gemakkelijke weg 

Wat echter niet makkelijk is, zijn de gevolgen van reactief leven. Ergens voel je dat je wat mist. Misschien weet je precies wat je mist en waar je meer tijd voor zou willen, maar misschien ook niet. Je wilt wel (persoonlijk of zakelijk) ontwikkelen en meer tijd met je gezin, maar je weet alleen niet hoe. Je hebt hulp nodig bij het ontsnappen uit deze op hol geslagen draaimolen.  

Ik zal je vertellen waar de noodrem zit. 

De noodrem zit in jou!  

Stap over op een proactief leven. Een leven waarin JIJ bepaalt waar je tijd voor maakt. Een leven waarin je bezig bent met zaken die voor jou belangrijk zijn. Een leven waarin je je bewust bent van de keuzes die je maakt en de consequenties van die keuzes en waarin deze consequenties acceptabel zijn.  

Vraag jezelf eens af waar je naartoe wilt en wat daarvoor nodig is.
En wat staat jou momenteel het meest in de weg om over te stappen naar een proactief leven? 

Wil je er eens over sparren? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019

Wil jij mijn ondernemers- en productiviteitstips ontvangen?