Let’s talk about sex

Als je het hebt over werk privé balans dan is seks daar ook een belangrijk onderdeel van. Veel mensen vinden het lastig hierover te praten. Heb je te weinig of slechte seks dan is dat niet iets wat je even tijdens een verjaardag of tijdens het avondeten op tafel legt.  

Maar jeetje, wat heeft het een effect op je gemoedstoestand.

En de gevolgen die het kan hebben voor je huwelijk zijn ook niet mals.  

Misschien herken je dat wel… je hebt het ontzettend druk, bent snel geïrriteerd naar je kinderen, bijpraten met je partner heb je geen tijd voor en de seks wordt steeds minder. En dat terwijl je het juist nu nodig hebt. Seks is een manier van ontladen en ontspannen.  

We (man én vrouw) leggen met z’n allen de “schuld” bij dat het zo druk is, we zijn moe en na de komst van de kinderen wordt het nu eenmaal minder. Deze excuses zijn algemeen bekend en geaccepteerd.  

Het is net als met ruzies. Er ontstaat veel ruis en de kern van het probleem blijkt toch vaak heel ergens anders te liggen dan we in eerste instantie dachten.  

Het probleem is vaak niet de seks an sich.

Het probleem ligt dieper. Heb jij bijvoorbeeld door alle drukte minder aandacht voor je partner en voelt die zich niet gezien, dan zal de seks vanzelf minder worden omdat de verbinding er niet is. Heb je minder seks, dan zal de verbinding ook minder worden.  

Het is een beetje de kip en het ei verhaal! Wat was er nu eerst. En dat is ook waar veel frustratie en irritatie door ontstaat.  

De een zegt kip, de ander zegt ei. En zolang je je richt op wie gelijk of ongelijk heeft, treedt er geen verbetering op.  

Wat als je als partners eens met elkaar in gesprek gaat over wat je mist? En op dat vlak gaat kijken wat jij voor de ander kan betekenen. Hoe kun JIJ een eerste stap zetten om het gemis op te vullen.  

Stop met de terugkerende ruzie over hetzelfde. Pak het probleem aan.  

Ruzies zorgen voor nog meer afstand. De spanning die ontstaat door geen of te weinig seks brengt ook nog eens risico’s met zich mee. Misschien werk je al vaak over en voel je spanning naar een klant of collega die ook vaak overwerkt.  

Ik praat vreemdgaan absoluut niet goed, maar het komt vaak voort uit een (onbesproken) dieper liggend verlangen.  

Vreemdgaan staat bij de meesten niet op hun to do lijstje.

Net als porno kijken trouwens. Het is niet dat je dat bewust  opzoekt. Dat je bewust je partner pijn wilt doen.  Er zit iets achter wat je mist en dat is waar je (on)bewust naar zoekt.  

Het goede nieuws is dat je de verbinding en daarmee de seks op een hele simpele manier weer op gang kunt brengen als je eenmaal weet waarom het nu niet goed is.   

Hebben jullie te weinig tijd voor elkaar, plan dan een date samen.

Je hoeft niet meteen 3 weken op vakantie (mag wel uiteraard). Maak een begin. En heel belangrijk… zet dan ook echt je telefoon uit. Heb aandacht voor elkaar. Aandacht zorgt voor verbinding. Schenk een lekker glas wijn of een kop thee in bijvoorbeeld en vertel elkaar eens waar je ooit voor gevallen bent.  

Staat jouw drukke carrière in de weg en weet je niet goed hoe je (structureel) die tijd  kan maken? Kijk dan eens of de online training succesvol ondernemen en gelukkig leven iets voor je is.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019

Wil jij mijn ondernemers- en productiviteitstips ontvangen?