Stop met hopen, start met plannen

Onlangs hoorde ik weer iemand zeggen: ik hoop dat het volgende maand wat rustiger is. Hij had op dat moment weinig tijd voor zijn kinderen, maar hoopte de volgende maand meer tijd te hebben.  

Door te zeggen dat je hoopt op een rustigere periode, geef je de macht van jouw agenda volledig uit handen. Je laat het afhangen van externe factoren of jij voldoende tijd hebt voor de zaken of de mensen die voor jou belangrijk zijn! Waarom?
 

Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. 

Vraag jezelf eens af waarom je agenda vol staat met afspraken die anderen met jou maken. Afspraken waar jij je steeds voor aanpast, waar je tijd aan besteed die je eigenlijk aan andere dingen wilt besteden zoals een uitje met de kinderen of het werken AAN je bedrijf.

Je kunt je tijd maar 1 keer besteden 

We hebben 168 uur in de week. Deze tijd is volledig benut. Ook als je niets doet of als je slaapt, tikt de tijd door. En ik heb slecht nieuws voor je… je kunt geen tijd kopen. De gedachte meer geld betekent meer tijd gaat niet voor iedereen op. Het hangt helemaal af van hoe jij hiermee omgaat.

Als je meer geld hebt, besteed je je tijd waarschijnlijk anders. DAT zorgt voor de verandering. Niet het geld an sich. Stel dat je nu meer wilt gaan lezen, dan zul je minder van iets anders moeten doen. 

Maar er is ook goed nieuws 

Jij bent zelf de oplossing. Door de leiding terug te pakken over jouw planning en bewuste keuzes te maken, kun je veel veranderen in positieve zin. Je maakt ruimte voor alles wat voor jou belangrijk is.

Stop met hopen en kom iactie 

Plan eerst je ontspanningsmomenten in, want dat schiet er vaak bij in. De rest vult zich vanzelf.  En blijf jezelf altijd afvragen waarom een bepaalde afspraak in je agenda staat of een bepaalde taak op je takenlijst.  

Vind je het lastig om deze verandering in gang te zetten? Start dan vandaag nog met de online training Succesvol Ondernemen én Gelukkig Leven en ik laat je ervaren dat dingen anders kunnen.   

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen zodat jij als ondernemer vanuit rust je doelen kan halen én meer tijd vrij hebt voor je geliefden en jezelf? Meld je dan nu aan voor de inspiratiemails.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019

WhatsApp chat