Hoe vaak heb jij een Getting Shit Done dag?

Je gaat van afspraak naar afspraak en uit elke afspraak komen er weer meer taken op je lijstje die jij wel ‘even’ op je neemt. Je ploetert door en rijdt al werkend naar huis.

Je eerste dosis e-mail

Als je vraagt wat mensen als eerste doen wanneer ze wakker worden, dan kom je erachter dat veel mensen als eerste op hun mobiel kijken. Je pakt je telefoon omdat de wekker af gaat en voor je het weet heb je je eerste dosis e-mail alweer binnen en de actielijst is tijdens je slaap gegroeid. Maar ja, je agenda staat vol met afspraken, dus wanneer ga je dat allemaal doen!?

Plan een GSD-dag

Mijn coach heeft voor alle deelnemers aan haar traject een Getting Shit Done dag in het leven geroepen. We zitten met een groep samen om echt even te knallen. Mijn mobiel gaat op vliegtuigstand zodat ik ook echt kan concentreren. Ondanks dat ik zelf ook dit soort blokken inplan, maak ik toch gebruik van deze dag. Een extra dag om zaken weg te werken kan nooit kwaad. Dus plan het gewoon eens in. En zie zo’n dag ook echt als een normale werkdag, een dag met afspraken met jezelf, een productiedag. Of kies ervoor om meermalen een paar uur op die manier in te plannen.

If not now, when

Nu komt het wel vaker voor dat er dan alsnog iets tussenkomt. Stel dat er een vergadering is op je werk waar jij van je manager echt bij moet zijn of waarvan je zelf vindt dat je er echt bij moet zijn. Zorg er dan voor dat je het blok verschuift in plaats van dat je er zomaar overheen gaat plannen. Kijk altijd als je ergens ja tegen zegt, waar je op dat moment nee tegen zegt.

Merk je dat het je structureel niet lukt om je aan deze afspraken met jezelf te houden, vraag dan een gratis adviesgesprek aan waarin wij in 30 minuten bespreken wat jouw grootste probleem is, waar jouw behoeften liggen en hoe we daar naartoe kunnen werken en je krijgt minimaal 1 tip waarmee je direct aan de slag kunt.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019

Wil jij mijn ondernemers- en productiviteitstips ontvangen?