Focus 5-daagse: je uitstelgedrag de baas

Neem de leiding over je uitstelgedrag en over je bedrijf

Zit je steeds weer te balen van jezelf dat je dingen hebt uitgesteld? Merk je dat alles last minute werk wordt omdat je het te lang hebt laten liggen? En heb je vooral last van het feit dat belangrijke zaken voor je bedrijf blijven liggen?

Dan is deze focus 5-daagse helemaal voor jou!

In het kort:
Wanneer: 28 september - 2 oktober 2020
Wat: kleine opdrachten en direct toepasbare tips via mail
Tijdsinvestering: 10 minuten per dag
Financiële investering: 47 euro (ex btw)

Bonus:
Tijdens deze 5-daagse komen we samen in een besloten Facebookgroep.
Hier kun je jouw vragen en inzichten delen en tref je gelijkgestemde ondernemers.

Je hebt wel 100 excuses waarom je uitstelt

Je weet dat iets moet gebeuren en toch doe je het nog even niet… neem nou de omzetbelasting. Hoe vaak stel je die uit tot het moment dat het echt moet? 

Er zijn wel 100 excuses te bedenken waarom je het nog even uitstelt.

Hieronder zie je er een paar. Welke herken jij? 

  • ik heb er nu geen tijd voor;
  • ik voel me niet zo geïnspireerd;
  • eerst even…….;
  • het is een hele grote klus, dus daar moet ik een paar uur voor vrij maken;
  • ik werk beter onder druk. 

Je probeert uitstelgedrag op te lossen door discipline

Jij herkent vast ook dat je met een lastige klus wilt beginnen en dat je ineens bezig bent met hele andere dingen zoals social media, je bureau opruimen of whats app. Je probeert jezelf meer discipline aan te leren en afleidingen te blokkeren, maar op de een of andere manier lukt het gewoon niet. Je schuift acties voor je uit en voor je het weet ben je weer een week verder. In het weekend zit je van binnen te balen dat je die ene klus niet af hebt gemaakt deze week. Zonde van je energie!

Leer hoe je jouw uitstelgedrag nuttig in kunt zetten

Uitstelgedrag hoeft niet per se iets slechts te zijn. Je kunt het ook nuttig leren inzetten.


Dit kun je doen door na te gaan wat er onder dat uitstelgedrag zit. Door verder te kijken dan je excuses. Want ”ik had er geen tijd voor” is simpelweg een excuus. Je had namelijk wel tijd voor andere dingen.


Als je uitstelgedrag nuttig inzet, dan levert dat onder andere het volgende op:

  1. Meer creativiteit – omdat op tijd pauzes nemen en even wat anders doen ruimte geeft voor mooie ideeën en handige oplossingen.

  2. Meer energie – als je bewust leert uitstellen, dan gaat er veel minder energie verloren. Niet meer ergeren aan jezelf omdat je weer zit uit te stellen of steeds weer aan die ene klus zit te denken. Hoe lekker is dat!?

  3. Minder tijdverlies – want wat gaat er een hoop tijd verloren als je 6 keer met dezelfde taak bezig bent zonder dat je er echt mee bezig bent.

Wat vorige deelnemers zeggen over de focus 5-daagse:

“Na de focus 5-daagse sta ik echt bewust stil bij het “waarom” wanneer ik iets voor me uitschuif en weet ik hoe ik het kan veranderen. Het meedoen in de groep was ontzettend leuk: een en al herkenning in de verhalen en de berichten van de andere leden. En met het advies en de tips van Stephanie in mijn achterhoofd lukt het me steeds beter om gefocust aan de slag te gaan en uitstellen te voorkomen. En dat geeft echt ruimte, op mijn to-do'lijst én in mijn hoofd!”
Myrthe Claus
Online copywriter
web-23

Over mij 

Als ondernemer en kostwinner weet ik maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het zakelijke leven en je privéleven. Je wilt je klanten helpen, geld verdienen, aan je bedrijf werken, tijd met je gezin doorbrengen én je wilt ook nog ergens een moment voor jezelf creëren.

Door mijn persoonlijke ervaring te combineren met al mijn kennis van planning, organiseren én de valkuilen die er zijn, heb ik de KIES methode kunnen ontwikkelen. Deze methode loopt als rode draad door mijn bedrijf en gebruik ik zelf ook dagelijks om het beste uit mezelf en mijn bedrijf te halen.  

Samenvatting

Inzicht in jouw uitstelgedrag én hoe je dit omdraait

Door kleine opdrachten krijg jij snel inzicht in de échte reden van
jouw uitstelgedrag én leer je hoe je dit om kunt draaien.

Direct toepasbare tips voor meer focus

Wat tips echt waardevol maakt is als je ze daadwerkelijk inzet. Weten én doorvoeren. Daarom geef ik je toepasbare tips mee die geen extra tijd kosten.

Resultaatgericht aan je bedrijf werken

Als je weet hoe jij kunt focussen, behaal je meer resultaat met je acties. Je kunt gericht aan je bedrijf werken. En je bespaart er ook nog eens een hoop tijd mee.

Veelgestelde vragen

Internet, een mailadres, een moment voor jezelf als je de opdracht uit gaat werken, lef om naar jezelf te kijken, pen en papier (of digitaal notitieblok) en een kop koffie of thee  🙂

Mijn werkwijze staat bekend als kort en krachtig. Ook deze 5-daagse zal je weinig tijd gaan kosten. Reken op ongeveer 10 minuten per dag. Neem de input daarna mee je dag in. Als je lekker meedoet, gaat het je enorm veel tijd opleveren!

De opdrachten en tips ontvang je in de mail, dus die kun je later nog eens bekijken. De Facebookgroep zal na afloop gearchiveerd worden. Dat betekent dat je nog wel kan terugkijken, maar niets meer kunt toevoegen. 

Nee. Je krijgt de opdrachten en tips iedere ochtend in de mail. Je kunt dus zelf kijken wanneer je deze leest en de opdrachten uitwerkt.

Er is nog geen nieuwe datum bekend. En waarom zou je het uitstellen?

De Facebookgroep is een bonus, geen must. Je krijgt alle benodigde informatie via de mail. Wil of kun je niet aan de besloten groep deelnemen dan is dat geen probleem. 

Heb je andere vragen? Stel ze dan via onderstaand formulier.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2020