5 tips voor meer focus

Vandaag ga ik mijn administratie doen en een nieuwsbrief uitsturen. O wacht, ik gooi eerst dat wasje even in de wasmachine. Hmmm, laat ik dan ook meteen de slaapkamer even opruimen, en meteen maar even stofzuigen….. en als ik dan toch achter mijn computer zit, kan ik meteen even een bericht plaatsen op Facebook. O, dat is ook een grappig filmpje. WEG FOCUS!

Thuiswerken is voor de één een uitkomst en voor de ander een crime. Maar ook op kantoor kan het enorm lastig zijn je te focussen. Daarom deel ik graag 5 tips met je waardoor jij je beter kunt focussen.

1. Zorg voor de juiste omgeving

Word je afgeleid door alles in huis? Zorg dan voor een werkplek ergens anders. Er zijn genoeg flexplekken beschikbaar en als je dat niet fijn vindt, kan je ook in bijvoorbeeld een lunchroom gaan zitten waar je prettig zit. Vaak is het gemakkelijker jezelf af te sluiten voor vreemden en een drukke omgeving daar, dan voor de zaken thuis. Hangt er natuurlijk wel een beetje vanaf welke taken je hebt. Wil je per se vanuit huis werken, zorg dan dat je een werkkamer hebt of een plekje die je eventueel kan afschermen met bijvoorbeeld een kamerscherm. Zorg ervoor je jezelf echt terug kan trekken en letterlijk af kan schermen van de zaken die je afleiden.

2. Zet geluiden en pop ups uit

Krijg jij in je mailsysteem meldingen van nieuwe mails en op je telefoon piepjes als je berichten ontvangt? Zet deze meldingen uit. Wat je niet ziet, kan je ook niet nieuwsgierig maken. Wil je weten hoe je dat doet in Outlook? Bekijk dan dit korte filmpje op Facebook.

3. Leg je telefoon weg

Tenzij je moet bellen, is er geen reden om je telefoon in het zicht te leggen als je met je administratie bezig bent. Als je met een klant in gesprek zit, ben je ook niet bereikbaar. Waarom dan wel als je met iets anders bezig bent dat je aandacht vraagt?

4. Stem je energie en taken op elkaar af

Ben jij in de ochtend op je scherpst? Zorg dan dat je eerst die taken doet waar je volle aandacht bij nodig hebt. Heb je vaak moeite met opstarten, maar ben je na de lunch juist scherper, plan deze taken dan na de lunch. Een leuke nieuwsbrief schrijven op het moment dat je eigenlijk hartstikke moe bent levert vaak niet het beste resultaat op.

5. Focus op het grotere plaatje

Als je een klusje hebt waar je tegenop ziet of wat je minder leuk vindt, dan is focus ook moeilijker. Blijf je bewust van waarom je iets doet. Hoe past dit in het grotere plaatje? Een vervelend klusje, kan zomaar ineens een stuk leuker worden! En vind je iets echt niet leuk, maar moet het wel gebeuren.. dan is uitbesteden een goed alternatief.

Wil jij eens kritisch naar je doelstellingen en takenpakket kijken zodat je beter kunt focussen en sneller jouw doelen bereikt? Bekijk dan of de online training succesvol ondernemen én gelukkig leven wat voor je is.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019

Wil jij mijn ondernemers- en productiviteitstips ontvangen?