3 manieren om je autorit productiever te maken

Een auto die als een kantoor wordt gebruikt. Het is meer regel dan uitzondering tegenwoordig. Wil je alles uit je autorit halen? Ik vertel je graag hoe.

1. Rijd een automaat

Handgeschakeld is natuurlijk niet handig. Als je je laptop op de stoel naast je hebt staan, moet je wel een hand vrij hebben. dus rijd een automaat zodat je een hand vrij hebt voor je laptop en je mobiele telefoon.

2. Plan lekker veel belafspraken in tijdens je ritten

Als je onderweg bent, plan dan lekker veel telefoongesprekken in. Leg ook je notitieblok klaar zodat je notities kan maken en je actiepunten op kunt schrijven. Andere automobilisten wijken wel uit als je per ongeluk je baan verlaat.

3. Print al je leesvoer uit en neem het mee voor onderweg

Toch liever twee handen aan het stuur? Print alles uit wat je nog moet lezen. Leg het op je stuur zodat je onderweg lekker kunt lezen en beide handen aan het stuur hebt. De weg blijft wel liggen, dus je ogen op de weg houden is nergens voor nodig.

Je snapt natuurlijk dat deze 3 manieren niet gaan werken en ook nog eens levensgevaarlijk zijn.

Wat wél werkt is om de tijd in de auto niet te werken, maar even offline te zijn.

 1. Focus op de weg
 2. Haal rustig adem 
 3. Zet een muziekje op of luister een podcast met niet al te zware kost

Dat zijn de dingen die wél werken om je autorit productiever te maken, omdat je de autorit dan gebruikt als een oplaadmoment. Een moment om af te sluiten waar je vandaan kwam en je voor te bereiden op waar je naartoe gaat (en dan bedoel ik dus niet letterlijk voorbereiden qua lezen, berichten erbij zoeken waar je het ook alweer over moest hebben… Dat kun je beter op een andere manier inrichten, maar dat is een ander onderwerp)

Maak je je een beetje zorgen over alles wat je nog moet doen en kan je de tijd in de auto echt niet missen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

2 Comments

 1. Avatar Martijn van Gulden 07/02/2019 at 14:59

  Ik moet eerlijk zeggen dat nu ik sinds kort een automaat rij het wel een stuk relaxter rijden is. Natuurlijk pleeg ik vaak wel een telefoontje maar soms is juist een ritje met muziek inderdaad een stukje ontspanning. Mits je op tijd weg gaat dan natuurlijk. 😀

  Reply
  1. Avatar Stephanie Osunwokeh 08/02/2019 at 10:05

   Ben blij om te lezen dat je na de workshop in ieder geval wat meer ontspanning pakt onderweg Martijn! 🙂
   Dank voor je reactie.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019

Wil jij mijn ondernemers- en productiviteitstips ontvangen?